Airfresh

Aangenaam !

Airfresh Clima voor een gezond en comfortabel woon en werkklimaat

Airfresh Clima voor een gezond & comfortabel woon en werkklimaat

 wp9f94d298.jpg

Luchtreiniger met electrostatische filtercel


1. verontreinigde lucht
2.
ionisatiegebied: hier wordt de lucht positief en negatief opgeladen door een hoogspanningsveld
3. de collectie platen (3) zijn ook positief en negatief geladen waardoor de fijnste microscopische vervuiling word aangetrokken door de collector en zo uit de lucht verdwijnt door het hoogspanningsveld (2 en 3) worden ook de bacteriën gedood
4.
filter: dit is meestal een koolstoffilter die de gassen neutraliseert en de schone lucht terug in de omgeving brengt
5.
doordat de lucht gereinigd is bevat deze weer een groot aandeel van negatieve ionen wat als een frisse omgeving ervaren wordt.

 

Luchtreiniger met ionisatie

 

De ionisatie techniek in luchtreinigers is een luchtzuiveringsmethode die door middel van (positieve) waterstof- en (negatieve) zuurstofionen de binnenlucht zuivert van alle aanwezige schadelijke en ongewenste stoffen. Het is de enigste manier van luchtzuivering waarbij de stoffen daadwerkelijk in de ruimte worden afgebroken (geurtjes) of gedeactiveerd (bacteriën, huisstofmijt, virussen, schimmels).

 

Bij luchtzuivering met ionisatie worden de ionen in de ruimte gebracht waarbij zij in alle hoeken van de ruimte terechtkomen.

 

Het positieve effect van de luchtzuiverende ionisatie is op diverse manieren door wetenschappelijke instituten over de hele wereld onderzocht en gemeten. Enige jaren geleden vond het eerste onderzoek plaats naar het effect op schimmelsporen, gevolgd door onderzoek naar het effect op het influenza (griep) virus, allergische stoffen, de huisstofmijt en onlangs op het corona en vogelgriepvirus. In alle gevallen werd een significante vermindering van genoemde stoffen aangetoond.

 

luchtreinigers herstellen door de aanmaak van extra zuurstof ionen negatieve ionen de zuurstofbalans in de ruimte. Dit geeft een verfrissend en concentratie verhogend gevoel. Dit verschijnsel komt ook in de natuur voor. Vooral in een bosrijke omgeving, bij een fontein of waterval bevinden zich veel negatieve ionen. Hierdoor ontstaat er een aangenaam werkklimaat, wat tot betere prestaties en een lager ziekteverzuim leidt.

 

Luchtreiniger met UV / UVC filter

 

Uv-filter in luchtreinigers deze filter werkt met een UV-lamp. De UV-filter maakt de virussen onschadelijk in de reiniger, waar een hepa- of andere filter de vervuiling opvangt. Dit filtersysteem wordt meestal toegepast in combinatie met andere filter methodes.  De mainfilter / hoofdfilter bestaat uit een UV-lamp

wp5bc37bfe.jpg

Werking van luchtreinigers

 

Bij de moderne luchtreinigers worden 3 hoofd filter methode’s toegepast om de lucht te reinigen

1. electrostatische filtercel >> de lucht word gereinigd in de luchtreiniger

2. Ionisatie techniek  >> de lucht word gereinigd in de ruimte door splitsing van positieve waterstof ionen en negative zuurstof ionen.

3 UV / UVC filters >> uv straling is uiterst effectief in het doden van bacteriën en virussen de reiniging geschied in het filter

Verder zijn er dan nog de filtermethodes waar de lucht door een filter wordt gevoerd en stofdeeldjes worden opgevangen of een aktief koolstoffilter dat veelal word gebruikt bij geur overlast ( kooklucht, tabaksrook)

 

 

 

 

                 © Airfresh Nederland                                                                                          | HOME | ONLINE KOPEN | SITEMAP | CONTACT |