Airfresh

Aangenaam !

Airfresh Clima voor een gezond en comfortabel woon en werkklimaat

Airfresh Clima voor een gezond & comfortabel woon en werkklimaat

 Luchtreiniging  Waarom lucht reinigen

 

Waarom luchtreiniging
Luchtreiniging omdat wij 22 000 keer per dag ademhalen is het van belang dat de lucht die we inademen van de best mogelijke kwaliteit is en dat wij de lucht zo goed mogelijk proberen te reinigen De zuurstof in de lucht is mede bepalend voor het goed functioneren van ons lichaam. Onze buitenlucht is vervuild, hierover horen wij regelmatig onrustwekkende berichten vanuit de media. Er wordt vanuit diverse instanties aan gewerkt om dit te verbeteren. Hoe vaak zetten wij een raam open voor wat 'verse' lucht? Maar is de lucht die we binnenkrijgen ook echt schoon ? Wat kunnen we hier zelf aan doen ? Een luchtreiniger ?


Wat is luchtverontreiniging?
Luchtverontreiniging in ruimtes bestaat voornamelijk uit stofdeeltjes, pollen, sigarettenrook, kooklucht, dierengeuren, bacteriën, virussen, transpiratiegeur, drijfgassen, ... Meestal zijn deze deeltjes microscopisch klein en dus onzichtbaar voor het blote oog.
Lees meer >>


Over binnenlucht gesproken ...
Wat veel mensen niet weten is dat de binnenlucht vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht. Miljoenen minuscule stofdeeltjes en schadelijke bacteriën verzieken ons leef- en werkklimaat. De gevolgen hiervan kunnen zich uiten in hoofdpijn, oog- en luchtwegirritaties, vermoeidheid en concentratieverlies. Om nog maar te zwijgen van de schadelijke gevolgen van verplicht meeroken of het inademen van schadelijke dampen op de werkplek. De meest voorkomende vervuilingen die overlast veroorzaken of schadelijk voor de gezondheid zijn : 

 

 

 

Wat doet luchtreiniging
Lucht, die verontreinigd is met eerder vernoemde deeltjes, wordt door de centraal geplaatste luchtreiniger aangezogen. De verontreinigde lucht wordt eerst door een mechanische voorfilter geleid. Deze filter verwijdert de grootste verontreinigingen en zwevende stofdeeltjes uit de lucht. De kleinere deeltjes passeren onder hoogspanning staande wolfram ionisatiedraden, waarna deze neerslaan op de positief en negatief geladen verzamelplaten van de elektrostatische filtercel. Ook binnenlucht bevat voornamelijk positieve ionen. Hoe vervuilder de lucht, hoe meer positieve ionen deze bevat. Een ingebouwde ionisator geeft de lucht negatieve ionen mee, voordat deze gezuiverd terug de ruimte ingeblazen wordt. Op deze manier wordt maar liefst 99 % van de verontreinigingen uit de lucht gehaald. Door een speciaal proces wordt zuurstof aangemaakt. De lucht wordt als in de bergen gevuld met negatieve ionen. Het gevolg is dat door deze goed gefilterde lucht mensen minder last hebben van allerlei ongrijpbare klachten zoals hooikoorts, astma, hoofdpijn, misselijkheid, lusteloosheid en branderige ogen. Men voelt zich beter, fitter en energieker. Men heeft een beter denkvermogen waardoor zowel de sfeer als de prestaties verbeteren.
lees meer >>

 

huisstof mijt
pollen
drijfgassen
virus
tabaksrook
haardeeldjes

  Tabaksrook          haardeeltjes          drijfgassen       bacteriën/virrussen             pollen                 huisstofmijt

 

                 © Airfresh Nederland                                                                                          | HOME | ONLINE KOPEN | SITEMAP | CONTACT |