Airfresh

Aangenaam !

Airfresh Clima voor een gezond en comfortabel woon en werkklimaat

Airfresh Clima voor een gezond & comfortabel woon en werkklimaat

 LUCHTDROGER

 

Luchtdrogers kunnen zorgen voor een aangenaam binnen kllimaat. Een luchtdroger voert het teveel aan vocht af. Het comfort in een woning hangt voor een groot deel af van de relatieve lucht vochtigheid, een te hoge vochtigheidsgraad geeft een benauwd gevoel en er kan schimmel, condens ontstaan op koude plekken in de woning men kan de ruimte het beste goed ventileren of ontvochtigen. Het aandeel vocht in de omgevingslucht wordt met name bepaald door de luchtvochtigheid, de luchtkwaliteit, temperatuur en de hoeveelheid (dag-)licht.

 

Luchtvochtigheid.

 

De lucht vochtigheid ook wel uitgedrukt in relatieve luchtvochtigheid R.v dit is het aandeel vocht in de lucht gemeten bij een bepaalde temperatuur bij hogere temperaturen zal de omgevings lucht meer vocht kunnen opnemen en dus eventueel ook afvoeren.

 

Ideale Luchtvochtigheid.

 

Een ideale luchtvochtigheid in onze werk en woonomgeving ligt tussen de 50 á 60 % R.v.

 

Vochtplekken.

 

Zijn er op het moment van een hoge R.v 60 % of hoger koude plaatsen of plekken bijvoorbeeld koude bruggen door slechte isolatie, eensteens muur, enkel glas, een constant open raam waardoor de directe omgeving teveel afkoeld zal hier de vochtige lucht condenseren en krijgt men vochtplekken als dit vocht verschijnsel langer aanhoud zal het vocht schimmel gaan vertonen, virussen vormen en een kweekplaats worden voor zilvervisjes en hoofdzakelijk huisstofmijt.  

 

Gezondheid

Een langdurige blootstelling aan schimmels door bijv. een te hoge luchtvochtigheid tast blijvend het ademhalings stelsel van de mens aan. Dit gaat via allergische en non-allergische mechanismen. Dit staat in een onderzoeksrapport dat zomer van 2007 is uitgekomen.

Bewoners van een huis met een vaak te hoge luchtvochtigheid en daardoor veel vocht en schimmels in de lucht zijn degene die hier het eerste last van krijgen.

 

Ventileren

 

Door de woon en werkruimte te ventileren laat men ,, verse “ lucht binnen, vrijwel altijd is de R.v in Nederland te hoog. Zie overzicht  Relatieve luchtvochtigheid in nederland in de 4 seizoenen >> ENTER

Als men ventileert kan men het beste een zeer korte tijd max 15 min goed ventileren alles tegen elkaar open zetten. Te lang ventileren bij koude dagen heeft als gevolg dat de ruimte teveel afkoeld en de directe omgeving van het geopend raam koud word en zo een plaats is waar dan direct na het ventileren de vochtige lucht zal condenseren een tweede nadeel van te lang ventileren is dat als het buiten te vochtig is er weer vochtige lucht naar binnen komt  

Ventilatie kost energie, maar is geen energie verspilling. Ventileren verlaagt het vochtgehalte en verhoogt het comfort van uw woning. Een te vochtig huis is niet alleen kil en muf, maar ook ongezond. Het verwarmen van een vochtig huis kost ook meer energie.

 

Voorkom vocht en vochtschade door goede luchtdroging

Niet ventileren of drogen van de omgevingslucht leidt niet alleen tot gezondheidsklachten, maar ook tot vocht schade in huis. Vochtplekken op de muur bijvoorbeeld, slechte vochtige lucht langdurig beslagen ramen, maar ook houtrot in vloeren, balken en kozijnen. Preventie is goedkoper dan achteraf behandelen. Schimmel werende middelen zijn duur en bestrijden alleen tijdelijk de symptomen. Het verwarmen van een altijd vochtig huis kost bovendien 50 - 150 kubieke meter gas extra.

Onderstaande maatregelen besparen juist tot 250 m3 gas per jaar:

• Ventileer verstandig. Elk vertrek heeft ventilator raampjes en -roosters nodig; deze kosten minder dan € 15.

• Leg eventueel moderne ventilatiesysteem aan.

• Voorkom onnodig energieverlies door goede woning isolatie.

• Met een luchtdroger kan u plaatsen waar veel vocht vrijkomt de lucht drogen  dit is een zeer goede optie

• Overweeg een ventilatierooster als een raam vervangen moet worden.

 

De Relatieve Luchtvochtigheid in nederland

 

                 © Airfresh Nederland                                                                                          | HOME | ONLINE KOPEN | SITEMAP | CONTACT |