Airfresh

Aangenaam !

Airfresh Clima voor een gezond en comfortabel woon en werkklimaat

Airfresh Clima voor een gezond & comfortabel woon en werkklimaat

 Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een van de meest voorkomende allergieën. Het is het resultaat van een allergische reactie van de slijmvliezen van neus en ogen op stuifmeel van grassen, struiken en bomen. Stuifmeel wordt ook wel ‘pollen’ genoemd. De neusklachten die optreden bij hooikoorts lijken op die van een verkoudheid.

Het branderige en jeukende gevoel in de neus kan niesbuien veroorzaken. Door de gezwollen neusslijmvliezen raakt de afvoer van de bijholtes naar de neus vaak verstopt.

De ogen voelen branderig aan en tranen. De oogleden zijn gezwollen en men is overgevoelig voor licht.

De huid rond de mond en de ogen kan gezwollen zijn. Thuis in de woning kan een luchtreiniger zeer effectief zijn tegen pollen en hooikoorts

 

pollenkalender

Allergie - Hooikoorts - Pollen

 

Wat is een allergie?

Allergie is een reactie van het lichaam op een onschuldige stof, zoals stuifmeel, bepaalde voedingsstoffen of huidschilfers van dieren. Deze reactie kenmerkt zich door een aantal vervelende symptomen, zoals een loopneus, rode en tranende ogen en huiduitslag.

Bovenstaande symptomen hoeven overigens niet automatisch te duiden op een allergische reactie.

Veel mensen zijn overgevoelig en reageren overmatig op stoffen in hun leefomgeving of in voeding. Deze overmatige reacties kunnen intoleranties zijn, dat wil zeggen reacties op blootstelling aan bepaalde stoffen zonder dat er sprake is van een echte allergie. De symptomen van intoleranties kunnen wel sterk lijken op de symptomen van een allergie.

 

hooikoorts

 

Hooikoorts wordt veroorzaakt door het stuifmeel van grassen, bomen en struiken. De meeste mensen zijn overgevoelig voor het stuifmeel van gras. Veel grassoorten bloeien van eind mei tot eind juni. Hooikoortsklachten komen dan ook het meest voor in deze periode. Ook kan men allergisch zijn voor het stuifmeel van de berk, die in april en mei bloeit en voor de els en de hazelaar, die in februari en maart in bloei staan. Bijvoet is een onkruid dat in augustus bloeit en ook voor dit stuifmeel zijn sommige mensen allergisch. De pollenkalender geeft een duidelijk overzicht wanneer welke pollen aanwezig zijn.

Ook de weersomstandigheden zijn van belang: is het droog en zonnig weer dan krijgt stuifmeel alle kans om zich volop te verspreiden. Daarom is het verstandig om op tijd een luchtreiniger te plaatsen

 

Een luchtreiniger is effectief tegen pollen en stoffen welke allergiën en hooikoorts veroorzaken

 

 

                 © Airfresh Nederland                                                                                          | HOME | ONLINE KOPEN | SITEMAP | CONTACT |